Felhasználónév: Jelszó:

Portugál küldetésen Bíró Bence

Írta: Helm András  |  Kategória:  Up. interjú  |  Hozzászólás:   Hozzászólás: 1

Név: Bíró Bence
Születési dátum(korosztály): 1998.07.14 (U17)
Poszt: csatár Jelenlegi
Klub: Vitória SC
Eddig klubjai: FTC,Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia,MTK,Budapest Honvéd
Bencét még a MTK-ban ismertem meg. A labdarúgás iránti elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen volt már akkor is. Később fizikai adottságaival, játékával  és góljaival kitűnt a mezőnyből. 4 szezon alatt 96 gólt szerzett Több korosztályos csapatban. Többször volt utánpótlás válogatott a saját korosztályában és az eggyel idősebbek között is. 

Hogy érzed Magad? Mióta is élsz külföldön?
 -2014 Augusztusa óta élek Portugáliában. Szeretek ott lenni, már az első pillanattól kezdve mindenki nagyon barátságos és segítőkész velem. Most már a nyelv is jól megy, szinte mindent megértek amit mondanak és már beszélni is elég jól tudok. A csapatba is teljesen befogadtak már a többiek. Szóval nagyon jól érzem magam.

Magyarországon hol futballoztál, illetve honnan kerültél ki külföldre?
- A Ferencvárosban kezdtem el focizni, utána átkerültem a Dalnoki Akadémiára ott 2 évet töltöttem el majd az MTK-ba igazoltam az ott töltött 1 évem után a Honvédhoz mentem ahol 4 évet játszottam és onnan kerültem ki a Vitoria csapatához.

Kik segítettek abban, hogy tehetséged kibontakozzon, és külföldre igazoljál?
 - Tavaly tavasszal egy francia tornán vettünk részt a Honvéddal és a Vitóriaval kerültünk össze. A torna végén oda jött hozzám az egyik edző és azt mondta hogy tetszett nekik a játékom és hogy nem-e akarok oda igazolni. Később fölvették a kapcsolatot a menedzseremmel és egy 1 hetes próbajátékon vettem részt, ahol megfeleltem. Az átigazolást megkönnyítette az hogy a szerződésem azon a nyáron járt le a Honvédnál és így különösebb nehézség nélkül tudtam aláírni a 3 éves szerződésemet.

1bb.jpg Mi volt a legnehezebb az első időszakban mikor külföldre kerültél?
 - A nyelv nem tudása volt a legnehezebb dolog mert csak minimálisan beszéltem angolul, portugálul pedig egyáltalán nem. De ez idővel könnyebb lett és mára már egyáltalán nem okoz nehézséget. A másik nehézség a honvágy és az egyedüllét volt de a környezetemben lévők mindent elkövettek annak érdekében hogy ez enyhüljön.

Miben más egy külföldi klub, ha össze kéne hasonlítanod a hazai elit műhelyekkel?
- A legnagyobb különbséget a mentális hozzáálláson látom. Nálunk minden játékos büszke arra hogy a Vitóriához tartozhat és mindent megtesz a csapat érdekében ezáltal mindig mindenki 110%-ot nyújt. A körülmények nagyon jók, van 3 füves és 2 jó minőségű műfüves pályánk. Egy nagyon jól felszerelt konditermünk és orvosi szobánk. Minden edzésen 3 edző és egy kapus edző van velünk plusz egy orvos. Az edzők nagyon lazák és közvetlenek de a pályán mindig a 100%-ot várják el. Minden hétköznap van edzésünk amik általában 2 órásak. Nagy hangsúlyt fektetnek a technikai elemekre és a taktikára(csapatjátékra). Kondi edzésünk heti 3x van. Az edzőknek fontos a győzelem és a vereséget is csak akkor fogadják el amikor mindent megtettünk a győzelem érdekében. Ebben az évben játszottam az u17-es és az u19-es csapatban is sőt részt vettem az első csapat edzésén is, mindenhol profizmust tapasztaltam. Mindenki nagyon közvetlen volt velem az első pillanattól kezdve, így hamar be tudtam illeszkedni.

 Bemutatnád mivel telik egy átlagos napodat?
 - Minden reggel az iskolában kezdtek ahol még nem tudok rendesen tanulni a többiekkel hanem egyenlőre még csak a nyelvet tanulom egy külön tanár segítségével. Az iskola után megyek kondizni majd edzeni és este 7 fele szoktam haza érni. Este még beszélek a szüleimmel és TV-zni szoktunk a többiekel. 

Végzel-e különmunkát, azért hogy jobb legyél?
 - Igen . Ha lehetőségem van minden edzés után kint maradtok gyakorolni. Kapura lövök és gyakorlom az általam ismert cseleket.

Mire vagy a legbüszkébb a kint eltöltött időszakod alatt?
 - Arra hogy az első időszaktól kezdve számítottak rám az idősebbek között is az u19-es csapatban, és hogy már edzettem az első csapattal is.

Miben szeretnél az elkövetkezendő időszakban fejlődni?
- Mindenben.

 Melyek a közeli, illetve távoli céljaid a légiós életedben?
 - A legfontosabb hogy minél többet fejlődjek a következő években és minél előbb föl szeretnék kerülni a Vitória felnőtt csapatához, majd egy nagyobb csapatba igazolni.

A válogatottság mit jelent számodra?
- Mindenkinek nagy büszkeség és dicsőség ha a magyar mezt magára húzhatja így nekem is, Remélem még sokszor fognak számítani rám.
vlogatott.jpg

Sok sikert Bence!

Ha EgyéniKépzésre jelentkeznél hívd a +36/20-3-41-41-41- et 
vagy írj emailt andras.helm@gmail.com.Nyomtatóbarát változat
 
Tanácsadás

page7-img1.jpg
 
Képzési Metodika

page4-img2.jpg