Felhasználónév: Jelszó:

Előadás Gödöllőn média visszhang(MLSZ)

Írta: Helm András  |  Kategória:  Szakmai nézetek  |  Hozzászólás:   Hozzászólás: 1

A holland iskolával ismerkedtek a magyar edzők
Egy ír szaktekintély mellett hazai edzők mutatták be a Hollandiából indult, de ma már az egész világon használt Coerver-módszert mintegy 500 hazai utánpótlásban dolgozó szakembernek Gödöllőn, Dárdai Pál pedig a Hertha BSC utánpótlásképzéséről tartott előadást.
Az MLSZ Edzőképző Központja és a Sportigazgatóság hétfőn Gödöllőn, a Szent István Egyetemen tartotta meg második Utánpótlás konferenciáját, "A Coerver módszer alkalmazása a gyermeklabdarúgók felkészítésében" címmel. A program jelentős érdeklődés mellett zajlott, részt vettek rajta az utánpótlás-válogatottak szövetségi edzői, megyei szakmai igazgatók, megyei koordinátorok, NB I-es és NB II-es klubok szakemberei.

Az MLSZ vendége volt Austin Speight, a Coerver-iskola angliai és írországi igazgatója és nemzetközi instruktora, aki elméleti előadások keretében ismertette meg a magyar szakemberekkel a módszer alapjait, valamint a kisjátékokat, az egy az egy elleni játékot és a hatékony passzjátékot fejlesztő bemutató edzésein gyakorlatban is bemutatta a Coerver-iskola legfontosabb elemeit.

A módszert a 80-as években a holland Wiel Coerver fejlesztette ki, aki abból indult ki, hogy a labdarúgók technikai tudását nem csak a veleszületett tehetség határozza meg, hanem az fiatal korban, akadémiai módszerekkel is tanítható, így az alaptudást tekintve sokakból lehet hasonlóan jó labdarúgó, mint annak idején Johan Cruyff vagy Pelé volt. A Coerver-módszer az elmúlt évtizedekben a holland futballiskola alapjaként szolgál, de immár több nyugati országban is sikeresen használják az utánpótlás-képzésben.

A délutáni programban Helm András és Helm Tamás, a Coerver-módszert itthon hosszabb ideje alkalmazó két edző tartott bemutató tréninget, majd a program utolsó harmadában Dárdai Pál, 61-szeres válogatott labdarúgó, a Hertha BSC utánpótlásedzője mutatta be a berlini klub utánpótlásképzését, majd vezényelt le egy edzést az egyetem műfüves pályáján.

- A Coerver-iskola anyagát a világ szinte minden országában használják az utánpótlás-képzésben, Magyarországon azonban nem volt széles körben ismert a módszer - mondta az mlsz.hu-nak Szalai László, az Edzőképző Központ igazgatója. - Annak idején bizonyos elemeit használtuk a képzésben, aztán ez elfelejtődött, miközben külföldön a program kiszélesedett, modernebbé vált. Szerettük volna, hogy a nyugati országokban használt ismeretanyag eljusson a magyar szakemberekhez, ezért rendeztük meg ezt a konferenciát, és a résztvevők számából ítélve van is igény ennek a tudásanyagnak a megszerzésére. Akkor lesz sikeres ez a konferencia, ha az itt elhangzottak eljutnak az igazi célcsoporthoz, a gyerekekhez. A legfontosabb ugyanis, hogy a gyerekek megkapjanak minden információt, ami a modern futballban szükséges, s ami az ő felkészülésüket szolgálja.

DSC_2275

forrás: http://www.mlsz.hu/
http://www.mlsz.hu/blog/2013/05/28/a-holland-iskolaval-ismerkedtek-a-magyar-edzok/

Köszönjük a lehetőséget!

Ha EgyéniKépzésre jelentkeznél hívd a +36/20-3-41-41-41- et 
vagy írj emailt andras.helm@gmail.com.
Nyomtatóbarát változat
 
Tanácsadás

page7-img1.jpg
 
Képzési Metodika

page4-img2.jpg