Felhasználónév: Jelszó:

Játékintelligencia a védelem közepén- Patik Márton Salzburg

Írta: Helm András  |  Kategória:  Up. interjú  |  Hozzászólás:   Hozzászólás: 1

Név: Patik Márton 
Születési dátum(korosztály): 1998.01.10
Poszt: Belső védő
Jelenlegi klub: Red Bull Salzburg
Eddigi klubjai: Érdi VSC, Ferencvárosi TC

Marcit azóta ismerem ,hogy felkért, hogy segítsek neki felkészülni a salzburgi próbajátékra. Már az első edzésen látszott, hogy tehetséges labdarúgó és jó kezekben volt. Az intelligenciájával komolyságával kiemelkedett a társai közül. Minden gyakorlatot pontosan igyekezett végrehajtani maximális koncentráció mellett. Nagy élmény volt vele dolgozni. Örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni egy keveset az álmai megvalósításához.

Szia Marci, hogy érzed Magad? Mióta is élsz külföldön?
Tavaly januárban kerültem ki külföldre, vagyis már lassan másfél éve élek külföldön. Jól érzem magam a csapatban, mindenki nagyon segítőkész és közvetlen.

Magyarországon hol futballoztál, illetve honnan kerültél ki külföldre?
Kiskoromban Érden kezdtem focizni, és 10 évesen kerültem a fradiba, ott kezdett tudatosulni bennem, hogy a focival akarom tölteni az életem.

Kik segítettek abban, hogy tehetséged kibontakozzon, és külföldre igazoljál?
A fradis edzőimnek rengeteget köszönhetek, nagyon sokat tanultam tőlük. Ezenkívül persze sokat jártam különedzésekre, gyorsaságfejlesztésre, technikai képzésre és rengeteg mi egymásra, hogy eljuthassak idáig.

Mi volt a legnehezebb az első időszakban mikor külföldre kerültél?
Nagyon erős honvágyam volt. Nagyon nehéz volt otthon hagyni a családomat barátaimat, és ez sajnos sokáig meg is látszott a játékomon.

patik_mrton.jpgMiben más egy külföldi klub, ha össze kéne hasonlítanod a hazai elit műhelyekkel?
Salzburgban most lett kész az új akadémia, amibe irdatlan mennyiségű pénzt fektettek. Egy helyen van minden, minden edzésünkön 5 edző figyeli, hogy dolgozunk, 90%ban felveszik és kielemezik az edzéseinket. Személyre szabott étrendet kapunk. Minden edző főállásban dolgozik, ami azt jelenti, hogy reggel 6-tól este 10-ig velünk foglalkoznak. A legnagyobb különbség mégis a játékosokban van. Nincs olyan játékos semelyik csapatban aki kilógna lefelé. Aki volt azt elküldték. Nem csinálnak belőle problémát ha csak 14-15fős a csapatkerete, de az a 14-15fő ezek után egymást fejleszti! Minden labdáért élet halál harc van, és minden edzésen 110%ot kell adnod ahhoz, hogy azt mondhasd "igen, ma jól edzettem".

Bemutatnád mivel telik egy átlagos napodat? 
Reggel 8-kor edzéssel indul a nap, ilyenkor együtt reggelizik a csapat fél7-7 körül. Edzés után 10órakor indul a busz a suliba ahol 14:10-ig tart a tanítás. Ezek után újra buszozunk vissza az akadémiára, ahol 16:30-tól megint edzünk egyet. Edzés után szabad az este hátralévő része, ilyenkor lehet tanulni vagy kondizni egy kicsit esetleg.      

Szerinted miben kell leginkább fejlődni egy magyar utánpótlás játékosnak, hogy külföldi klubhoz kerülhessen?
Játék sebességben. Itt kint sem csinálnak semmi más mint mi otthon, csak egy fokozattal gyorsabban csinálják. Maximum 3 érintős játék, és folyamatos sprintbe való közlekedés.

Mire vagy a legbüszkébb a kint eltöltött időszakod alatt?
Az idei évemre! Idén U18ban megnyertük a bajnokságot, és e mellett megnyertünk két U19es tornát amin olyan színtű csapatok is részt vettek mint a Dortmund, Liverpool vagy épp a Juventus!

Miben szeretnél az elkövetkezendő időszakban fejlődni?
 Sebességemen és a fejjátékomon.

Melyek a közeli, illetve távoli céljaid a légiós életedben?
Egyenlőre szeretném beverekedni magam a második csapatba, utána meg majd meglátjuk.

A válogatottság mit jelent számodra?
Mindig nagyon nagy megtiszteltetés ha magamra húzhatom a címeres mezt, és nagy álmom válna valóra ha egyszer a felnőtt válogatottban is megtehetném ezt!

Sok sikert Marci!
2pm.jpg
Ha EgyéniKépzésre jelentkeznél hívd a +36/20-3-41-41-41- et 
vagy írj emailt andras.helm@gmail.com.
Nyomtatóbarát változat
 
Tanácsadás

page7-img1.jpg
 
Képzési Metodika

page4-img2.jpg