Hír: A neve sincs edző felelőssége
(Kategória: Blog)
Küldte: Helm András
2021 január 04 hétfő - 09:22:08


Mikor lesz újra magyar foci?
A más honnan hozott példákból tanulni kell, és ha látunk összefüggéseket, akkor a következtetések után, cselekedni kell.
 
Interjú részlet Karikó Katalinnal.
"– Miért pont a biokémia?
 
Kisújszálláson nagyon jó kémia- és biológiatanárom volt az általános iskolában. Ma is büszke vagyok rá, hogy nyolcadikos koromban harmadik lettem az országos élővilág tantárgyi versenyen.
 
– A Szegedi Tudományegyetemmel nincs szakmai kapcsolata. És a magyar tudomány egészével?
 
A Debreceni Egyetem bőrklinikájának vezetője, Reményik Éva professzor felkért, hogy a tanácsaimmal segítsem a munkájukat. A tanácsok mellett küldtünk nekik a DNS-hibák javítására alkalmas enzimet kódoló mRNS-t. A hazai tudomány külföldön is velem van. Az egyik legközelebbi munkatársam Pardi Norbert. Az én édesapám és az ő nagyapja hentesként egy üzletben dolgozott Kisújszálláson. Norbertet kisgyerekkora óta ismerem. Most ő irányítja az egykori laboromat. Szabó Gábor Tamás kardiológus ugyancsak kisújszállási, Boros Gábor molekuláris biológus pedig tiszteletbeli kisújszállási. A két Gábor a Debreceni Egyetemen végzett, most a BioNTechnél velem dolgoznak."
 
Azt gondolom a világhírnév felé tartó tudósok mellett, a Kisújszálláson egykor dolgozó pedagógusok is remek munkát végeztek. Lelkiismeretesen, felkészülve adták át a tantárgyuk iránti szeretetüket és tudásukat diákjaiknak. Amolyan névtelen hősök, de az ő munkájuk nélkül ma ezek a kutatók nem lennének.
Ha mi edzők is megtesszük ezt, akkor lesz újra magyar foci, és ha jól csináljuk labdarúgás is lesz.
 Mindenki szem a láncban. És a lánc a legkisebb, legjelentéktelenebb szemnél szakad el.
 
kodaly_zoltan_idezet.jpgEzen hír származási helye: Egyéni képzés
( http://egyenikepzes.hu/news.php?extend.43 )